نحوه کار شغل فریلنسری
شغلهای کارمندی شرایط بسیار سادهای دارند: یکجا استخدام میشوید، قرارداد میبندید و انتهای هر ماه حقوقتان را میگیرید. اما خب شغلهای فریلنسری متفاوتند! در شغلهای فریلنسری شما باید ابتدا یک کارفرما داشته باشید.
حالا ممکن است به کمک ارتباطات، شناختهشدهبودن و… کارفرما به سراغتان بیاید یا اینکه خودتان به سراغ کارفرما بروید.
بعد از ارتباط با کارفرما و مطلع شدن از جزئیات پروژه مورد نظرش، کار را انجام داده و تحویل میدهید. مثلا یک ویدیو برایش میسازید. بعد از ارسال کار و تایید شدن از طرف کارفرما هم پول و هزینه آن را دریافت میکنید.
در این بین با توجه به اینکه در این همکاری احتمالا کارفرما و فریلنسر اصلا همدیگر را از نزدیک نمیبینند، کمی اعتماد کردن چه از سمت متخصص برای تحویل کار و چه از سمت کارفرما برای واریز پول، سخت میشود. اینجاست که واسطههایی به اسم سایتهای فریلنسری این دو سمت معامله را بهم متصل کرده و از کلاهبرداری جلوگیری میکنند.
مزایا و معایب فریلنسری
عموما وقتی صحبت از شغل آزادکاری میشود، بعضیها مستقیما به این فکر میکنند که چقدر این فریلنسرها راحتند چون آقای خودشان هستند! بعضی دیگر هم به این فکر میکنند که واقعا چقدر سخت است بدون داشتن بیمه و حقوق ثابت زندگی کردن! اما خب فریلنسری هم مثل هر چیز دیگری مزایایی را در کنار معایبش دارد. بنابراین قبل از قضاوت منفی یا مثبت، باید به طور دقیق با جزئیات این شغل آشنا باشید.
مزایا
- فریلنسرها میتوانند هر زمان که خواستند و به هر دلیلی، همکاریشان را با کارفرما قطع کنند.
- فریلنسرها میتوانند در هر ساعت از شبانهروز کار کنند.
- اغلب فریلنسرها صرفا با داشتن یک لپ تاپ و یک خط اینترنت، میتوانند کار کنند و الزامی به حضور در محل خاصی ندارند.
- شغل فریلنسری به افراد آزادی مکانی زیادی میدهد.
- اغلب فریلنسرها بهشکل روزانه یا هفتگی از کارفرما دستمزدشان را میگیرند.
- فریلنسرها خیلی کمتر از کارمندان با رئیس و کارفرما سر و کار دارند و این یعنی پاسخگویی کمتر.
- درآمد فریلنسری تا حد زیادی و بیشتر از اغلب کارمندان قابل ارتقاست.
- فریلنسرها زمان آزاد زیادی دارند.
- در این چند ساله و مخصوصا با افزایش تعداد استارتاپها، علاقه به همکاری با فریلنسرها بیشتر شده.
- در صورتیکه به زبان انگلیسی مسلط باشید، حتی میتوانید اقدام به کسب درآمد دلاری از طریق مشاغل فریلنسری کنید!
معایب
- فریلنسرها حقوق ثابت ندارند.
- با توجه به نبود حقوق ثابت، هیچ خبری از درآمد در روزهایی که کار نمیکنند (تعطیلات و…) نیست.
- فریلنسرها از طرف کارفرما بیمه نمیشوند.
- بسیاری از فریلنسرهای تازهکار، ممکن است مدتی کارفرما نداشته باشند و بیکار شوند.
- فریلنسرها مدت زیادی در خانه هستند و اغلب از ارتباطات اجتماعی دور میشوند.
- رسیدن به یک درآمد مناسب برای فریلنسرهای مبتدی، نسبتا کار سختی است.
- گاها به دلیل نبود قرارداد، فریلنسرها بر سر دریافت دستمزد با کارفرماها به مشکل میخورند.
- هر لحظه ممکن است یک کارفرما همکاریاش با فریلنسر را قطع کند و این یعنی امنیت شغلی پایین.
میزان درآمد فریلنسرها
مهمترین سوال و موضوع مجهول در مورد فریلنسرها، سطح درآمد آنهاست. در واقع خیلیها دوست دارند بدانند که یک فریلنسر چقدر میتواند درآمد داشته باشد؟ ببینید، دقیقا مشابه دنیای کارمندی، یک فریلنسر ممکن است درآمدش حتی کمتر از نصف حقوق اداره کار باشد و یک نفر دیگر بیشتر از ۴۰ میلیون تومان در هر ماه یا حتی بیشتر!
یعنی چه؟ در واقع اینکه یک آزادکار در ماه چقدر پول در بیاورد، به ۳ فاکتور بسیار مهم ارتباط دارد:
- شغل اصلی،
- تجربه کاری،
- شناختهشدهبودن!
این یعنی آزادکاری که شغلش تایپ است و صرفا ۲ ماه تجربه در این زمینه دارد، خب قطعا درآمدش پایین است. اما یک متخصص طراحی سایت که ۴ سال در این حوزه فعالیت داشته و ارتباطات بسیار زیادی هم ساخته، ممکن است یک درآمد نجومی داشته باشد. بنابراین آزادکارها هم مثل کارمندان درآمدهای متفاوتی دارند اما خب تفاوت اینجاست که یک آزادکار راحتتر میتواند درآمدش را نسبت به یک کارمند افزایش بدهد.
چراکه اغلب کارمندان درآمدشان با افزایش پایه حقوق اداره کار بالا میرود اما فریلنسر با افزایش کیفیت کارش، با افزایش تقاضای مشتریان روبرو میشود و خب در نتیجه دستمزدش را بالاتر میبرد و به درآمد بیشتری میرسد. (هیچ نهادی به فریلنسرها بابت دستمزد بالا یا پایینی که دارند، ایراد نمیگیرد.)
مشاغلی که قابلیت فریلنسری دارند
خب، بعد از همه اینها بیایید ببینیم امروز کدام عنوانهای شغلی است که میتوانیم بهشکل دورکاری انجامشان بدهیم. البته به لطف کرونا، بسیاری از مشاغل عملا به مشاغل دورکاری تبدیل شدند اما خب به طور کلی بعضی از شغلها، قابلیت بیشتری در آزادکاری داشته و راحتتر میتوانید در آنها بهشکل دورکار فعالیت کنید
تولید محتوای سایت
تولید محتوای سایت، همین کاری است که من الان در حال انجامش هستم! منظور نوشتن متن این مقاله و اضافه کردن چند تصویر به آن و در نهایت بارگذاریاش در سایت است..
تولید محتوای اینستاگرام
متخصصان تولید محتوای اینستاگرام علاوه بر آشنایی با نوشتن، باید کار با نرم افزارهای ویرایش تصویر و ویدیو و همینطور اصول بازاریابی اینستاگرام را هم بلد باشند.
طراحی سایت
یکی از رایجترین و البته پردرآمدترین مشاغل حوزه فریلنسری، طراحی سایت است. در این حوزه میتوانید با تسلط به سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس، اقدام به طراحی فروشگاه اینترنتی و سایت کرده و در قبالش از کارفرمایان پول بگیرید.
برنامه نویسی
برنامه نویسی سایت، اپلیکیشن اندروید، ios و… . به طور کلی زبانهای برنامه نویسی زیادی در سطح وب وجود دارند که در صورت تسلط به هر کدام از آنها، میتوانید به یک برنامه نویس دورکار تبدیل شده و به درآمد زیادی برسید.
بازاریابی دیجیتال
بعضی از متخصصان، بخشی یا همه روش های بازاریابی دیجیتال را برای شرکتها بهشکل دورکار انجام میدهند. مثلا تولید محتوای سایت، اینستاگرام، سئو، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات گوگل، افزایش نرخ تبدیل و… .
ترجمه
بسیاری از کسب و کارها برای مقاله نویسی، ساخت ویدیو و انواع دیگر محتوا نیاز به ترجمه متون انگلیسی یا دیگر زبانها به فارسی و حتی برعکس دارند. اینجاست که همکاری با یک متخصص دورکار بهتر از استخدام یک نیرو برای کار ترجمه است.
تایپ
برای آندسته افرادی که هنوز تخصص زیادی ندارند یا سنشان کم است، تایپ ایده مناسبی جهت ورود به دنیای آزادکاری است. مخصوصا که یادگیری تایپ ۱۰ انگشتی حتی در کمتر از ۱ هفته هم ممکن است.
ویراستاری
شما به راحتی می توانید با کسب مهارت لازم ویراستاری متون، بسیاری از پروژه های ویراستاری را در منزل انجام دهید و درآمدزایی کنید
ویرایش فیلم و عکس
هم متخصصان گرافیست و هم متخصصان ویرایش فیلم، امروز میتوانند به راحتی خدماتشان را به صورت دورکاری به کارفرماها ارائه کنند و دیگر عملا نیازی به حضور در شرکت به عنوان نیروی ثابت ندارند.
هوش مصنوعی
جالب است بدانید همین حالا خیلی از متخصصان حوزه هوش مصنوعی بهشکل دورکار حتی با شرکتهایی در کشورهای خارجی همکاری میکنند و به دلار از آنها دستمزد میگیرند.
کسب و کار اینترنتی
شاید نتوانیم به صاحبان کسب و کار اینترنتی بگوییم فریلنسر، اما خب در هر حال اگر میخواهید به دلیل آزادی زمانی و مکانی وارد دنیای فریلنسری شوید، باید بدانید که داشتن یک سایت فروشگاهی، نیاز به حضور در هیچ شرکتی ندارد! پس اگر اهل ریسک هستید و به داشتن کسب و کار شخصی علاقه دارید، روی آن حساب کنید.« راهاندازی کسب و کار اینترنتی»
مراحل کار یک فریلنسر برای کسب درآمد:
بعد از کسب تخصص در یک حوزه، باید چه مسیری را برای به درآمد رسیدن از فریلنسری طی کنیم؟
ساختن نمونه کار
قدم اول برای ورود به حوزه کار در دنیای فریلنسری، ساختن نمونه کار است. در واقع مهم نیست که چند دوره طراحی سایت را دیده یا اینکه کارآموزیتان را در دیجی کالا گذرانده باشید، مهم این است که نمونه کارتان چیست؟ بنابراین اگر نمونه کار ندارید، حتی شده به رایگان برای یک برند یک سایت طراحی کرده، یک انیمیشن بسازید یا هر چیزی که به تخصص کاریتان مربوط است تا بتوانید به کمکش کارفرماها را برای همکاری قانع کنید.
سر زدن به سایتهای فریلنسری
در قدم دوم باید به سراغ سایتهای فریلنسری بروید. سایتهایی مثل انجام میدم یا پونیشا و پارسکدرز. این سایتها واسطه میان شما و کارفرما هستند. یعنی علاوه بر آشنایی شما با کارفرما، واسطهگری را هم انجام میدهند تا هم مطمئن شوند که شما به پولتان میرسید و هم کارفرما به خروجی مورد نظرش.
روند فعالیت در این سایتها به این شکل است که در آنها ثبت نام کرده، توضیح میدهید که چه تخصصی دارید و البته نمونه کارتان را هم به نمایش میگذارید. بعد از این به مرور کارفرماها به سراغتان آمده و پیشنهاد همکاری میدهند. همینطور خودتان هم باید برای افزایش احتمال همکاری، به سراغ کارفرماها رفته و به آنها پیشنهاد بدهید.
شناسایی کارفرماها در سایتهای آگهی رایگان
یکی از مهمترین اقدامات برای متخصصان تازهکار، این است که به سراغ سایتهای آگهی رایگان مثل دیوار و شیپور و دیگر سایتهای استخدامی رفته، سپس به کارفرماها پیشنهاد همکاری بدهند.
این یعنی اگر تولید کننده محتوایید، به سراغ استخدامیهای شهرهای مختلف در سایت دیوار بروید و علاوه بر ارسال رزومه برای آگهیهایی که به دنبال نیروی دورکار هستند، حتی به آنهایی که نیروی ثابت میخواهند هم پیشنهاد همکاری بدهید!
برندسازی
در نهایت اگر میخواهید یک فریلنسر با درآمد بالا باشید، باید میان مخاطبان و کارفرمایان شناخته شوید. اما چطور؟ ۳ راه برای رسیدن به این خواسته وجود دارد:
بازاریابی اینترنتی
اولین و البته بهترین راهکار، بازاریابی اینترنتی است. در این روش باید با تولید محتوا در شبکههای اجتماعی و سپس در وب سایتتان، میان مخاطبان به عنوان متخصصی شناخته شوید که دانش و مهارت زیادی دارد. در این بین داشتن یک سایت رزومهای که در آن علاوه بر رزومه، نمونه کارهایتان را هم قرار دادهاید، به شدت به افزایش پرستیژ کاریتان کمک میکند
همکاری با صنایع معروف
اصولا افرادی که با بزرگان صنعت همکاری میکنند، زودتر از دیگران شناخته میشوند. مثلا کسی که در رزومه کاریاش برنامه نویسی برای دیجی کالا وجود دارد یا آن متخصصی که مدتی در تیم سئوی سایت آپارات بوده، راحتتر میان کارفرمایان به عنوان یک متخصص قابل اعتماد شناخته میشود. چراکه در ابتدا رزومه خوبی ساخته و در درجه دوم احتمالا حین کار در این شرکتهای بزرگ، ارتباطاتی به وجود آورده که باعث شناختهتر شدنش میشوند.
شناخته شدن در یک حوزه خاص
وقتی مدت زیادی، یعنی بیشتر از هفت سال در یک حوزه فعالیت کنید، خواه و ناخواه به دلیل همکاری با کارفرمایان زیاد، متخصصتر شدن و افزایش کیفیت نمونه کارها، میان مخاطبان شناخته میشوید.
منبع: www.portal.ir
http://www.didehshow.com/?p=3372